Time to pick elderflowers! // Dags att plocka fläderblommor!

Sedan några dagar tillbaka har den vanligaste vilda växten tagit över Skåne och dess städer: Flädern är tillbaka! Och den väntar på att plockas och förvandlas till saft, champagne, gelé eller parfait. Hitta våra två favoritrecept här, och annars är webben full av mycket kreativa sätt att göra något gott! Håll ögonen öppna och du kommer snart att upptäcka fläderblommor överallt! Eller kolla in skördekartan för att hitta de bästa platserna närmast dig. Om du vill lära dig mer om växten och dess hälsofördelar, kolla här!

//

Since a few days now, the most common wild plant has taken over Skåne and its cities: Elder is back! And it waits to be picked and transformed into juice, champagne, jelly or parfait. Find our two favourite recipes here, and otherwise the web is full of very creative ways to make something delicious! Keep your eyes open and you will soon spot elderflower everywhere! Or check out the harvest map to find the best places to pick them near you. If you want to learn more about the plant and its numerous health benefits, check here!

elderflower

This entry was posted in Harvest places, Harvest times, Recipes. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s